Bejelentés


OMSZ Pesthidegkút Mentőállomás


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:LinkekSzeretettel köszöntjük Látogatóinkat!

"Ha valaki olyan életet él, amely mindenki számára fejlődést hoz, és ez a fejlődés állandó, nem hal meg vele, az ilyen ember életét Igaz Életnek nevezhetjük."

(Florence Nightingale)

2010. március 26.-án, az Országos Mentőszolgálat megnyitotta új mentőállomását Budapesten, a II. kerületben. A mentőállomás megnyitóján jelen volt és beszédet is mondott dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter, dr. Láng Zsolt polgármester és dr. Göndöcs Zsigmond, az Országos Mentőszolgálat volt főigazgatója.

Ezen a mentőállomáson 1 esetkocsi és 1 mentőgépkocsi teljesít szolgálatot. Az esetkocsi 24 órában, a mentőgépkocsi 12 órában működik. Mentőállomásunk ellátási területe a következő régiókra korlátozódik;

 • II. kerület
 • Solymár
 • Pilisszentiván
 • Piliscsaba
 • Pilisvörösvár
 • Nagykovácsi
 • Remeteszőlős
 • Budakeszi
 • Zsámbék
 • Páty
 • Telki
 • Budajenő

  Az Országos Mentőszolgálat minden mentőautóját a Központi Irányító Csoportja irányítja. A mentőket, így természetesen bárhová riszathatják. A mentőautók személyes megkeresés vagy telefonálás alapján nem vonulhatnak ki, csak és kizárólag a mentésvezető utasítására.

Dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás miniszter, valamint dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a mentők Markó utcai Dísztermében, a sajtó jelenlétében nevezte ki dr. Mártai István bajtársat az Országos Mentőszolgálat főigazgatójává. Dr. Mártai István 1965-ben született Budapesten. Nős, három gyermek édesapja. Az Esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen előbb általános orvosi diplomát, majd egészségügyi menedzseri képesítést szerzett. Az oxyologia, a honvédorvostan- katasztrófaorvostan, a társadalomorvostan szakorvosa. Több tudományos társaság és munkacsoport tagja, illetve vezető funkcionáriusa, az Oxyologiai-, Sürgősségi-, Honvéd és Katasztrófaorvostani Szakmai kollégium titkára. Az Országos Mentőszolgálat kötelékéhez 1989-ben, végzős orvostanhallgatóként csatlakozott. 1990 és 1998 között mentőorvosként, majd állomásvezetőként, területi főorvosként tevékenykedett. 1998 és 2005 között a Pest megyei Mentőszervezet helyettes vezetője, 2005-től a KMR orvosigazgatója, 2010. július 20-tól pedig az Országos Mentőszolgálat általános főigazgató-helyettese. Példamutató munkájáért Semmelweis Díj, majd Magyar Mentésügyért Emlékérem kitüntetésben részesült.

Az első munkanap csapata az M1/141-es pesthidegkúti esetkocsin: Márton István (mentőtiszt), Javorek István (mentőápoló), Király Gábor (mentő-gépkocsivezető).

Pesthidegkút és Környéke Mentőegyesület

Reklámozd a saját oldaladat is

 


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!